JKP „Čistoća“ Cazin ovih će dana početi instaliranje kontingenta novih kontejnera za otpad na području cijeloga grada. Riječ je o projektu vrijednom 25.000 maraka i sredstvima obezbjeđenim kroz ekološke naknade kod Kantonalnog ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

„20.000 maraka su sredstva koje je obezbijedilo naše resorno Ministarstvo, a 5.000 maraka su sredstva našeg preduzeća. Novi kontejneri su klasični, funkcionalni i njihova će uspostava sigurno poboljšati našu komunalnu uslugu s obzirom na nove potrebe, kao i potrebu zamjene postojećih kontejnera na nekim mjestima“, kaže Sedin Šišić, direktor JKP Čistoća Cazin.

Po njegovim riječima, ovo je samo dio planiranih aktivnosti za ovu godinu kada je u pitanju unaprjeđenje komunalnih usluga i održavanje čistoće na užem i širem području grada Cazina. Projekti uspostave tzv. „eko- otoka“ takođe, se nastavljaju, kao i razvoj reciklažnog sistema otpada.

40 novih kontejnera kapaciteta 1.100 litara ovih će dana biti postavljeni na planirane lokacije i uz ostale aktivnosti JKP „Čistoća“, Cazin bi trebao nastaviti dobru praksu čistog i održavanog grada.

www.opcinacazin.ba