Mnogo građana i udruženja koji  imaju razvijenu svijest o okolišu se uključilo ove godine u akciju “April – mjesec čistoće”. Prethodnog vikenda je održano nekoliko akcija čišćenja naše okoline.

Subota 16. aprila 2016. godine, članovi Foruma mladih OO SDP Cazin obavili su akciju čišćenja poznatog izletišta Dobrenica.

fm2

 

 

 

 

 

 

Nakon završetka čišćenja upriličeno je druženje uz roštilj i grah za sve učesnike.

 

fm5

 

 

 

 

 

 

Nedjelja 17.04.2016.godine a sklopu akcije “April – mjesec čistoće” članovi Biciklističkog kluba “Cazin” i Airsoft kluba “Izgubljeni” su organizirali čišćenje na Dubravama.

Ekipe su krenuli u obilazak rejona “Dubrave” na prostoru od nekoliko kilometara kako bi skupili otpad pored staza kojima se kreću mnogobrojni prolaznici.

Iako nije bilo vidljivog kabastog otpada, sakupljen je veliki broj plastičnih boca, konzervi i ostalog nerazgradivog otpada koji su učesnici akcije skupili u vreće te donijeli do Mtb. punkta gdje će se dalje transportovati na predviđenu deponiju.

Po završetku akcije za prisutne je pripremljen ručak, te nastavljeno lijepo druženje u predivnom ambijentu Mtb. punkta “Dubrave”.

203 205_680_453_70_s_c1