Biciklistički klub Cazin svake godine tradicionalno obilježava svjetski Dan bez automobila, gdje organizuje biciklijadu na kojoj se okupi više stotina biciklista sa cijelog Unsko-sanskog kantona. Tako je i ove godine BK Cazin u saradnji sa Vijećem mladih općine Cazin te JKP Čistoća Cazin organizovalo prigodnu biciklističku vožnju u dužini od 40-ak kilometara, a za najmlađe Cazinjane koji nisu mogli učestvovati u vožnji biciklima, održana je eko radionica, povodom međunarodnog Dana bez automobila.

Eko radionica je uspješno odrađena u opuštenoj atmosferi, u kojoj su uzeli učešća svi učesnici radionice. Eko radionica je imala veliki značaj i utjecaj na najmlađe učesnike, kod kojih smo razvili svijest za reciklažu otpada.

Sponzorima, učesnicima i medijskim partnerima uručene su zahvalnice, a prisutnima se na kraju obratio direktor JKP Čistoća Cazin, gdje smatra dobrom idejom o iniciranju saradnje JKP Čistoća Cazin sa Biciklističkim klubom Cazin, gdje im je zajednički interes čist i zdrav okoliš.