Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Cazin od danas je bogatije za višenamjensko vozilo UNIMOG U500 s nadogradnjom za prikupljanje komunalnog otpada i višenamjensku cisternu. Riječ je o projektu vrijednom 149.700 eura, a finansiran je od strane Centra za međunarodnu saradnju i razvoj Republike Slovenije, Općine Cazin i JKP „Čistoća“.

Tim povodom, u Cazinu je danas  upriličena svečana primopredaja kojoj je prisustvovao i ambasador Slovenije u našoj zemlji Iztok Grmek.

–„Slovencima i čovjeku koji predstavlja Sloveniju u ovoj zemlji uvijek je drago doći u Cazinsku krajinu jer tu smo najbliže Sloveniji. Razlog današnje posjete je ovaj projekat realiziran u okviru međunarodne saradnje i moto naše firme koja radi ova vozila je: Osjećam čisti grad, a Cazin je lijepo sređen grad i ja sam siguran da će uz ova nova sredstva ta čistoća grada sada biti još perfektnija“, istaknuo je ambasador Grmek.

Primopredaji vozila za „Čistoću“ prisustvovala je visoka delegacija Republike Slovenije u kojoj su, između ostalih, bili i Gašper Jež, direktor Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, Mitja Štrukelj, generalna direktorica Direktorata za međunarodno razvojno sudjelovanje i humanitarnu pomoć, Andrej Kavčić iz sektora za financijske odnose u Ministarstvu finansija Republike Slovenije, te predstavnici firmi Riko- Ekos i Atrik iz Slovenije.

PRIMOPREDAJA_NOVOG_VOZILA_ZA_CISTOCU

  Po riječima načelnika općine Cazin mr. Nermina Ogreševića ovo je uspješno realiziran projekat čija je vrijednost za Cazin višestruka. –„Naše Javno komunalno preduzeće dobilo je nova sredstva koja će im omogućiti da uspješnije obavljaju svoj posao, da naša općina bude funkcionalnija i da ispunimo ono što građani očekuju od nas. Radosni smo što su naši partneri zadovoljni uspjehom ovog projekta jer nam to otvara mogućnosti za dalju saradnju, nove ideje i nove projekte.  Ono što uvijek ističemo je da smo mi otvorena općina pa nas i svaki sličan projekat itekako potvrđuje u tom pogledu“, naglasio je.

cazin.NET