XIII kantonalna izložba stočarstva „Cazinski sajam 2014“ održaće se 26. i 27.septembra. Uz svečanost otvorenja u petak, 26.septembra održaće se festival domaćih proizvoda kao što su med, mlijeko, ljekovito bilje i ostalo, kao i izložba fotografija sa prethodnih sajmova. I ove će godine, u okviru sajamskih dešavanja, biti organizirano nekoliko stručnih predavanja za poljoprivredne proizvođače, kao i revijalna izložba pasa i kućnih ljubimaca, a sva dešavanja održaće se na Trgu zlatnih ljiljana i u prostorijama Poslovnog centra „Ljiljan“.

Drugi dan sajma, subota- 27.septembar rezerviran je za tradicionalnu izložbu stoke- telad, krave muzare, visoko steone junice, stada ovaca i konji. Cazinski sajam stoke ima višegodišnju tradiciju, a s predznakom kantonalne izložbe održava se trinaestu godinu zaredom. Najvažniji cilj ove poljoprivredne manifestacije jeste promocija dostignuća u agraru, ali je ona i prilika za brojne susrete, razmjenu novih informacija i iskustava i edukaciju. 

Uz Općinu Cazin i Veterinarsku stanicu kao nosioce organizacije Kantonalne izložbe stočarstva, u pripremi i organiziranju i ovogodišnje manifestacije aktivno će učestvovati i Ministarstvo poljoprivrede USK -a, Kantonalni Poljoprivredni zavod, kao i Javna preduzeća i ustanove iz općine Cazin.

JKP “Čistoća” radi na završnim pripremama za kantonalnu smotru stočarstva.

This slideshow requires JavaScript.