U Cazinu je 11.09.2015.godine  upriličena svečana primopredaja vozila kojoj je prisustvovao i ambasador Slovenije u našoj zemlji Iztok Grmek.

–„Slovencima i čovjeku koji predstavlja Sloveniju u ovoj zemlji uvijek je drago doći u Cazinsku krajinu jer tu smo najbliže Sloveniji. Razlog današnje posjete je ovaj projekat realiziran u okviru međunarodne saradnje i moto naše firme koja radi ova vozila je: Osjećam čisti grad, a Cazin je lijepo sređen grad i ja sam siguran da će uz ova nova sredstva ta čistoća grada sada biti još perfektnija“, istaknuo je ambasador Grmek.

Primopredaji vozila za „Čistoću“ prisustvovala je visoka delegacija Republike Slovenije u kojoj su, između ostalih, bili i Gašper Jež, direktor Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, Mitja Štrukelj, generalna direktorica Direktorata za međunarodno razvojno sudjelovanje i humanitarnu pomoć, Andrej Kavčić iz sektora za financijske odnose u Ministarstvu finansija Republike Slovenije, te predstavnici firmi Riko- Ekos i Atrik iz Slovenije.

This slideshow requires JavaScript.