Dana 27.03.2017.godine u Vijećnici općine Cazin održan je sastanak u organizaciji JKP “Čistoće” d.o.o. Cazin sa svim zainteresiranim udruženjima, preduzećima i pojedincima oko nastupajuće akcije “April – mjesec čistoće”.

Na sastanku je iznešen značajan broj prijedloga i sugestija oko operativnog plana koji će se konačno formirati do petka 31.03.2017.godine.

U akciji “April – mjesec čistoće” aktivnu ulogu će uzeti sportska udruženja, udruženja građana, predškolske i školske ustanove, javna preduzeća i ustanove, Islamska zajednica, pojedinci i drugi. Podršku svim aktivnostima koje će biti od čišćenja površina, sadnje raznih sadnica na javnim i drugim površinama kao i edukativnom programu dala je općina Cazin  a medijski pokrovitelj je RTV Cazin.

Pored navedenih aktivnosti JKP “Čistoća” d.o.o. Cazin će sprovesti prikupljanje kabastog otpada i distribuciju posuda za otpad po nabavnim cijenama.

Svoje učešće u promovisanju ekologije uzeli su i Cazinski portali.

Napomena: Ukoliko još neko ima prijedloga vezano za akciju “April – mjesec čistoće” molimo vas da se obratite na telefon: 037/514-273 ili mail: info@cistoca.ba.

This slideshow requires JavaScript.

kako bi se iste uvrstili u kalendar i obezbjedila potrebna podrška.