Dana 23.10.2014.godine u 15:00h održana je promocija projekta pod nazivom “1. Međunarodni poslovni centar”. Nedovoljna povezanost domaćeg i stranog tržišta, te veliki potencijal koji nudi naša zemlja bili su motivacija mladom projektnom timu u partnerstvu sa JP Agencijom za razvoj Cazin, da pokrenu projekat uspostavljanja sajamskog prostora privrede naše regije. Ovaj projekat, koji je sajamskog karaktera, podloga je jednom dugoročnom projektu čiji je glavni cilj uspostava logističkog centra, za kojim postoji realna potreba na ovim prostorima.

Logistika je djelatnost koja se bavi svladavanjem prostora i vremena uz najmanje troškove. Bavi se koordinacijom kretanja materijala, proizvoda i robe u fizičkom, informacijskom i organizacijskom pogledu.
Ono što razlikuje ovaj projekat od drugih projekata sajamskog karaktera jeste angažman mladih ljudi koji govore strane jezike i edukovani su za nastupanje prema stranim tržištima. Oni će kontinuirano raditi na promovisanju naših partnerskih kompanija i njihovih proizvoda, te praviti vezu sa kompanijama iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije, Turske, Bliskog istoka i drugih zemalja Evrope i svijeta.

Sajamski prostor osmišljen je kao mjesto susreta predstavnika različitih sektora privrede, poljoprivrede, društvenih djelatnosti, itd.
Ukoliko ste prepoznali vrijednost ovog projekta i želite da Vi i Vaša kompanija, obrt ili udruženje budu dio ove priče, budu predstavljeni kao izlagači kojima će se pružiti prilika da ostvaruje nove poslovne veze kontaktirajte Projektni tim kako bi vas uputili u daljnje korake prijave i kako biste ostvarili daljnju suradnju.